Konfliktuskezelés tréning

"A béke nem a konfliktus hiánya, hanem annak kezelésének képessége."

Dan Millman

Két, vagy több személy között fellépő konfliktusok mindig is voltak, vannak és lesznek is. Ezt megcáfolhatatlan tényként kell kezelnünk, de ami még fontosabb, el kell fogadnunk. 

Nincs két olyan ember, akinek gondolkodásmódja vagy világlátása teljesen megegyezne. Nem érdemes küzdenünk ez ellen, mert nyelvünk fejlettsége ellenére sem vagyunk képesek tökéletesen megmutatni azt a valóságképet, amit mi értelmezünk. Rengeteg apró részletből adódhatnak a félreértések, amik aztán komoly konfliktussá fajulhatnak. Mindenkinek saját érdeke időben észrevenni ezeket a folyamatokat, hogy minél előbb meg lehessen fékezni és visszaállítani a békés együttműködést a másik féllel. 

Tréningünk azt hivatott bemutatni, hogy mennyire egyediek vagyunk valójában és milyen könnyedén vissza lehet fordítani egy kialakult konfliktust, ha megkeressük a félresiklott kapcsolataink romlásának első, apró lépését. 

Saját, kis világunk azonnal megváltozik, amint másképp tudunk tekinteni a már kialakult konfliktusainkra, meg tudjuk fékezni a megbánásra ítélt cselekedeteinket és felfedezünk egy potenciális félreértést, mielőtt az a lelkünkbe marhatna. 

 

 

Close Menu